Tinus 1

Tinus 1

Horeca-ondernemer Martijn Lacroix kwam met het verzoek om een voormalige lunchroom om te bouwen naar een sfeervolle horecazaak. Geconcludeerd werd dat het systeemplafond er dan zeker uit moest. In samenspraak met de pandeigenaar werd besloten dat het hele dek eruit zou worden gehaald. Zo zou de gast vrij zicht krijgen op het monumentale dakwerk van dit zeer oude pand. Het interieur kreeg een grondige verbouwing, een nieuwe look-en-feel werd gecreëerd. Een robuuste bar van baksteen en eiken hout werd gemaakt. Tijdens het vormgevingsproces en in overleg met de ondernemer werd besloten dat het dek effectief er maar gedeeltelijk uit moest. Het gedeelte boven de bar bleef nu in de vorm van een houten balken plafond en zorgt voor een intiemere sfeer. Bier tanks voor pils en Guinness konden zo aan het resterende plafond opgehangen worden.

Het resultaat was een evenwichtige mix van industriëele elementen en rustieke look. Zo werd een markant biercafe gecreeërd dat uitgroeide tot een succesvolle horecazaak. Een succes dat een vervolg zou gaan krijgen…